Me ja maailma, ennen ja nyt

80-luvulla tietokonekanta oli hyvin kirjavaa ja väittelimmekin keskenämme siitä mikä järjestelmistä jää eloon. PC-koneiden kallis hinta pidätteli niiden laajentumista mutta yritykset ja harrastajat alkoivat kasvavassa määrin siirtymään niihin.

90-luvun alussa PC-kloonit valtasi meidänkin kodit. Meillä puoleen väliin vuosikymmentä yhteyksiä hoiti BBS-purkit ja sitten siirryimme Internettiin joka oli valtaosalle täysin vieras. Käyttäjäkunta koostui lähinnä alan aktiivisista harrastajista, opiskelijoista ja ammattilaisista. Ilmiötä pidettiin ihan hypenä.

Uusi vuosituhat varmisti PC:n aseman myös kodeissa ja toi lopulta internetin joka kodin arkeen. Verkkoliikenne toi uudet ohjelmistoihin liittyvät ongelmat käyttöongelmineen ja viruksineen. Tietoturvasta oltiin syystä erittäin huolissaan.

2010-luvulla maailma meni ja kasvavasti menee mobiiliin internettiin. Nettiostaminen ja sosiaalinen verkostuminen muuttaa rahan- ja ajankäyttöä. Viruksista tulee kehittyneempiä ja hankalampia. Ohjelmistojen yhteensopivuus vaatii jatkuvaa käyttöjärjestelmien ja laitteiden päivityksiä. Jos et ole internetissä et ole olemassa, alkaa olemaan totta.

Nyt viimeiset vuodet toi sosiaalisen median ja massojen rynnistyksen eri some-kanaviin. Facebook valtaa sijaa vanhemmilta nettipalveluilta. Se on kauppapaikka yksityisille ja firmoille, harrastajapiirien kokoontumispaikka ja löytää sieltä yksinäinen seuraakin. Kuvat jaetaan koko maailmalle eri kuvapalveluiden kautta ihasteltaviksi. Ja jos et nyt ole somessa niin et ole olemassa. Verkkorikollisuus on saanut melkoiset mittasuhteet, siitä ollaan todella syystä huolissaan.

Tiimi

Kari Tiitinen

Kari hoitaa hankaliakin PC- ja laitevikoja. PC-raudan todellinen erikoismies. Windows osaaaja jolle Mac on myös erittäin tuttu ympäristö.

Olli Niiranen

Ongelmanratkaisija Olli tuntee internetin ja verkot. Useiden vuosien kokemus myös kassajärjestelmistä

Harri Hämäläinen

Harri vahvistaa joukkoamme graafisella osaamisella yli 26 vuoden kansainvälisellä kokemuksella, joten mm. logot, printit ja responsiiviset kotisivut toteutuvat ammattitaidolla.  Tutustu portfolioon!